Tisztaszoftver Program

Kik igényelhetnek szoftvereket a Tisztaszoftver Programon keresztül a KIFÜ-től?

OM számmal rendelkező aktív státuszú köznevelési intézmények, illetve az ezen intézményekkel munkajogviszonyban álló, érvényes pedagógus azonosítóval rendelkező pedagógusok és rendszergazdák.

A KIFÜ kizárólag a fent hivatkozott igénylésekkel foglalkozik és csak a jogosultak részére ad ki allicence visszaigazolást, kulcsot és médiát, valamint ilyen esetekre nyújt aktiválási segítséget.

Hogyan lehet igényelni?

Az igénylés folyamatáról az alábbi menüpontban olvashatnak.

Mi a Dashboard felület?

A Dashboard egy online adminisztratív felület.

Az intézmény regisztrált rendszergazdája itt láthatja a programban igényelt intézményi és az adott intézményhez kapcsolódó pedagógusi szoftvereket és az aktuális termékkulcsokat.

Pedagógusi igény esetén az igénylő pedagógus a Dashboard felületen a csak saját igényeit, szoftvereit és a hozzájuk tartozó aktuális termékkulcsokat találja.

Hol érem el a Dashboard felületet?

A Dashboard felületet itt érheti el: https://dashboard.niif.hu/signin

Nincs a Dashboard felülethez hozzáférésem, akkor is tudok Tisztaszoftvertigényelni?

A Dashboard fiókot a még nem regisztrált e-mail címek esetében minden igénylő számára, egyedileg hozzuk létre. Az igénylőlap beérkezését követően az adatokat rögzítjük rendszerünkbe, majd küldünk egy e-mailt az igénylőlapon feltüntetett e-mail címre. A levélben szereplő lépéseket követve, létrejön a Dashboard felhasználói fiók.

Hol találom a Dashboard felületen a Tisztaszoftver igényléseimet?

A Dashboard felületre belépve, bal oldalon megjelenő „Letöltések” menüpont alatt találja az allicence igazolást, az igényelt szoftvereket és a hozzájuk tartozó termékkulcsokat.

Nem látom a Dashboard felületen a „Letöltések” menüpontot, azonban igényeltem Tisztaszoftvert, mit tegyek?

 1. A levelezésében keresse meg a KIFÜ által küldött Tisztaszoftver regisztrációs e-mailt és győződjön meg róla, hogy a hivatkozásra kattintással aktiválta az igénylését. Amennyiben az aktiválás sikerült, kérjük lépjen be a felhasználói fiókjába.
 2. Amennyiben az igénylőlapon feltüntetett e-mail cím nem egyezik meg a rendszergazdai Dashboard felülethez regisztrált e-mail címével, a rendszergazdai Dashboard felületen a Letöltések menüpont nem lesz látható. A Tisztaszoftver Programban igényelt szoftvereket, csakis az igénylőlapon feltüntetett e-mail címmel létrejött fiókban láthatja. Kérjük, győzödjön meg róla, hogy a megfelelő felhasználói fiókba lépett be.

Mik a jogtiszta szoftverhasználat egyéb feltételei?

 1. Legyen a gépen Windows frissítési alap, vagyis rendelkezzen jogtiszta Windows-zal és legyen rajta a Windows-os matrica (OEM, azaz Original Equipment Manufacturer matrica)
 2. S2 intézményi igény esetén a számítógép az intézmény tulajdonában kell, hogy legyen
 3. S1 pedagógusi igény esetén szoftverenként egy példány telepíthető.

Egyéb helyről is letölthetők a szoftverek?

A pedagógusok a KIR rendszerből is letölthetik a szoftvereket, azonban ebben az esetben is le kell adni igénylést a KIFÜ felé, amellyel az aktiváló kulcsokhoz illetve a jogtiszta használatot igazoló visszaigazolásokhoz jutnak.

A KIFÜ javasolja, hogy a szoftvereket a Dashboard oldalról letöltve használják.

A Dashboard felületet az igénylést követően érik el.

Meddig érvényes az igénylés?

Az érvényességi időszak az aktuális év március elsejétől a következő év február végéig tart.

Minden évben március 1-től nyílik lehetőség az újabb igénylést benyújtani.

Office 365, illetve felsőoktatási Tisztaszoftver kérdésben hova lehetfordulni?

A felsőoktatás intézményi igénnyel a Hungarnet Egyesülethez fordulhat, melynek honlapja a www.hungarnet.hu címen érhető el.

Office 365 szolgáltatással kapcsolatban az Oktatási Hivatal Regisztrációval kapcsolatos ügyfélszolgálata az alábbi elérhetőségeken áll a rendelkezésükre:

E-mail cím: o365support@oh.gov.hu

Telefonszám: (06-1) 477-3140

Windows Education-t lehet igényleni?

A köznevelési intézmények és a velük munkajogviszonyban álló pedagógusok és rendszergazdák számára a KIFÜ-n keresztül nincs lehetőség a Windows Education verzió igénylésére. Az Education verzióval kapcsolatban az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatához fordulhatnak, melynek elérhetősége az o365support@oh.gov.hu.

Diákok igényelhetnek a KIFÜ-től szoftvereket és termékkulcsokat?

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség kizárólag köznevelési intézmények, a köznevelési intézményekben munkajogviszonyban álló pedagógusok és rendszergazdák számára biztosítja a szoftvereket és termékkulcsokat.

KMS szerveren keresztül tudok Office 2019 szoftvert aktiválni?

A KIFÜ jelenleg nem rendelkezik Office 2019 szoftver licence-szel, így ennek a központi szerveren keresztül történő aktiválásra nincs mód.

Az új szoftverek igényelhetőségéről a hírek menüpontba tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

Hogyan tudom a Windows 8.0 és újabb operációs rendszerben a rendszer nyelvét megváltoztatni?

A Windows 8.0 és újabb operációs rendszerekben a rendszer nyelvét a https://support.microsoft.com/hu-hu/help/14236/windows-language-packs oldalon található leírás segítségével lehet megváltoztatni

Hogyan tudok idegen nyelvű Office 2013 vagy újabb Pro Plus programot igényelni pedagógusként vagy intézményként a Tisztaszoftver Program keretében?

A Tisztaszoftver Program igénylőlapon szükséges jelezni, hogy szeretne idegen nyelvi hozzáférést. Az igény beérkezését és rögzítését követően a dashboard felületen megtalálják a nyelvi csomagokat tartalmazó ISO fájlokat, melyek telepítésével kiválaszthatóvá válnak az elérhető nyelvek.

Hogyan tudom telepíteni az Office Professional Plus 2013 és újabb szoftverekhez a nyelvcsomagokat és hogyan választhatom ki a megfelelő nyelvet?

 1. A nyelvi csomagok használatához le kell töltenie a dashboard felületről a szoftverhez tartozó, a nyelvi csomagokat tartalmazó ISO fájlokat.
 2. Telepítés

  A nyelvi fájlok telepítése csakis akkor lesz sikeres, ha már telepítve van az Office Professional Plus 2013 vagy újabb szoftver az eszközre. Töltse be az ISO fájlok tartalmát, majd a setup.exe fájllal, indítsa el a telepítést.

  A következő kép jelenik majd meg.

  Válassza ki a listából a megfelelő nyelvet, nyomja meg a Continue gombot. Ezek után várja meg, amíg a telepítés megtörténik, ez eltarthat pár percig.

  A sikeres telepítés után az alábbi kép jelenik meg:

 3. A kiválasztott nyelv aktiválása az Office 2013 vagy újabb Pro Plus programban.

  Nyissa meg bármelyik Office-alkalmazást, majd kattintson a Fájl > Beállítások > Nyelv kategóriára.

  A felület nyelve és a Súgó nyelve csoportban ellenőrizze, hogy a használni kívánt nyelv szerepel-e a listán. Ha igen sikeres volt a II. lépés.

  Itt lehet kiválasztani és beállítani az elérhető nyelvek közül a felület és a Súgó nyelvét is. Az Office 2013 vagy újabb Pro Plus telepítési nyelve az alapértelmezett, a külön nyelvi csomagból feltett nyelvek a kiválaszthatók.

  A kívánt nyelvet alapértelmezetté kell tenni.

  A módosítások érvénybelépéséhez indítsa újra az összes Office-alkalmazást. Újraindítás után a kiválasztott nyelven indul újra az adott Office alkalmazás.