Tisztaszoftver Program

HUEDU Közoktatás


A HUEDU a kormány és a Novell között létrejött megállapodás, fő célja a jövő társadalmának felkészítése a nyílt forráskódú modellben rejlő lehetőségek kihasználására. A programról további információt találhat a http://www.huedu.hu oldalon.
A kormányzat által az oktatási intézmények számára biztosított szoftver programok közül a HUEDU számtalan előnnyel rendelkezik:


Örökös licencek

A program ideje alatt a tagok upgrade alap nélkül jogosultak a legfrissebb verziók használatára, annak bezárultával pedig örökös használati jogot kapnak a legutolsó verzióra. Ez a konstrukció lehetővé teszi, hogy a bevezetett rendszereket további központi támogatás nélkül is tovább lehessen üzemeltetni.

Egyszerű migráció

A biztosított programok beépített migrációs eszközökkel rendelkeznek, amelyek segítségével a leggyakrabban alkalmazott platformokról (Windows, NetWare) egyszerűen megvalósítható a migráció.

Szerver és felhasználói oldal

Jogosultság a programok szerver és kliens oldalának a használatára. Az operációs rendszerek kivételével minden megoldás működik Linux és Windows platformon kliens és szerver oldalon egyaránt.