Tisztaszoftver Program

GYIK – FAQ
A magyar állam és a Novell között megkötött licencmegállapodás alapján a magyarországi általános-, és középiskolai, illetve felsőoktatási képzést nyújtó intézmények költségek nélkül jogtisztán vehetik igénybe a Novell szoftver termékportfólió szinte minden elemét, akár az intézmény saját hálózatában, akár az oktatásban használatra.

A programhoz csatlakozó intézmények kiszolgáló és kliens oldalon egyaránt bevezethetik a termékek legfrissebb verzióit, vagy az igényelt licencek felhasználhatóak a jelenleg használt termékek legalizálására, követésére, frissítésére.

Milyen termékek érhetők el a program keretében?
A Novell HUEDU szerződés keretében az alábbi termékek érhetők el:

Figyelem! A termékek letöltéséhez regisztrálni kell a Novell Inc. weboldalán. A regisztráció ingyenes.
A felsorolt termékek milyen nyelvi verzióban használhatók?
A termékek használata nincs nyelvi verziók szerint korlátozva, ezért minden termék az össze megjelent nyelvi változatában a licenc erejéig szabadon felhasználható.
A termékek milyen verziói használhatók?
A fentiekben felsorolt termékek mindig a legfrissebb verziója, és az összes korábban megjelent verzió egyaránt szabadon használható. A program lejártakor, az aktuális licencverziók örökös használati joga marad a licencigénylők tulajdonában.
Kik jogosultak a licencigénylésre?
A programba regisztrált magyarországi általános vagy középiskolai, illetve felsőoktatási képzést nyújtó intézmények.
Használhatók-e otthon a termékek?
A SUSE Linux Enterprise Desktop operációs rendszer és az OpenOffice.org Novell Edition termékek otthoni használata az intézmények oktatói valamint diákjai részére engedélyezett.
A telepítőkészlet hogyan érhető el?
A termékek telepítő készlete a download.novell.com oldalon érhető el. A letöltés pontos helyét, valamint a termékek használatához szükséges kódokat a regisztráció után email-ben küldjük el.
Hogyan lesz a tanszékemnek licence?
Az egyes oktatási intézmények együtt, egy licencet kapnak, amit a regisztrációkor megadott személyhez juttatunk el.
Mi történik az adataimmal?
A megadott személyes adatokat a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeli a kiszolgálást végző projektiroda (Novell Professzionális Szolgáltatások Kft.). Az adatokat kizárólag a licencigényléshez, valamint a kapcsolattartáshoz használja fel.
Jár-e technikai támogatás a szoftverekhez?
A regisztrált felhasználók elektronikus támogatást vehetnek igénybe. Üzletileg kritikus alkalmazások technikai támogatásához külön Támogatási Szerződés megkötését javasoljuk.