Tisztaszoftver Program

Megoldások
Linuxra épülő alapfinrastruktúra: A különböző informatikai szolgáltatások megbízható üzemeltetéstét garantálja a támogatott SUSE Linux Enterprise Server, amely segítségével biztonságos fürtök és virtualizációs környezetek is kiépíthetőek. A SUSE Linux Enterprise Server egy vállalati szintű kiszolgáló, amely úgy készült, hogy megbirkózzon az adatközpontok létfontosságú terheléseivel is. Csak a SUSE Linux Enterprise Server kínál nyílt, méretezhető, nagy teljesítményű adatközponti megoldást, amely beépített virtualizációt, alkalmazásvédelmet és rendszerfelügyeletet tartalmaz a hardverarchitektúrák teljes skáláján. A SUSE Linux Enterprise Server használható általános célú kiszolgálóként, de hangolható különféle terheléstípusokhoz is, és problémamentes együttműködést kínál a meglévő informatikai infrastruktúrával. SUSE Linux Enterprise Servert használva az intézmény látványosan csökkentheti költségeit, úgy, hogy közben a piac legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb adatközponti kiszolgálóját használja.
http://huedu.hu/termekek/suse-linux-enterprise-server/Alapszolgáltatások (levelezés, fájl, nyomtatás, DNS, DHCP
) A csomag részét képezi a szintén Linux alapokra épülő Open Enterprise Server amely a Netware-ről ismerős alapszolgáltatásokat biztosítja az elvárt stabilitással és megbízhatósággal, valamint a Groupwise levelezőrendszer amely minden elérhető levelezési szolgáltatást biztosít; rugalmasan alakítható vastagklienssel rendelkezik az alkalmazottak valamint a tanárok, és könnyen elérhető webes klienssel a diákok számára.
http://huedu.hu/termekek/open-enterprise-server/
http://huedu.hu/termekek/groupwise/Diák csoportmunka rendszer:
A diákok projekteken történő közös munkáját, illetve a tananyagok publikálását könnyítheti meg a web 2.0 alapokon működő Vibe dokumentumkezelő és csoportmunka rendszer. A Novell Vibe szolgáltatással a felhasználók közös munkakörnyezetet alakíthatnak ki, és a szervezet vagy munkacsoport egyéb tagjait hívhatják meg a létrehozott felületre. A csoporttagok ezeken a virtuális munkafelületeken oszthatnak meg dokumentumokat, naptári bejegyzéseket, férhetnek hozzá vitafórumokhoz és egyéb más szolgáltatásokhoz.
http://huedu.hu/termekek/teaming/Dual-boot oktatóterem:
A diákok széleskörű oktatását biztosítandó, a SUSE Linux Enterprise Desktop-al létrehozhatóak olyan dual-boot munkaállomások, amelyeknél a kialakítás nem igényel komoly beavatkozást a végpontokon. A SUSE Linux Enterprise Desktop rendkívül könnyen kezelhető. Szabványos felülete és funkciói lényegesen lecsökkentik az oktatásra fordítandó időt, jelentős költségmegtakarítás mellett pedig az izgalmas, új asztali effektusok nagyban támogatják a hatékony munkavégzést. A Novell a felhasználók igényeit szem előtt tartva alakította ki a SUSE Linux Enterprise Desktopot. Több ezer órán át figyelte és rögzítette, hogyan használják a felhasználók szoftvereiket és hogyan dolgoznak asztali számítógépeikkel. E felmérés során azonosításra került számos olyan lehetőség, amelyek kihasználásával javíthatók az asztali rendszerek anélkül, hogy radikálisan meg kellene változtatni a számítógép kezelés módját. Néhány az új, modern asztali funkciók közül: könnyen kezelhető felület, egyszerűbb menürendszer, beépített keresési funkcionalitás és grafikus effektusok.
http://huedu.hu/termekek/suse-linux-enterprise-desktop/LibreOffice oktatóterem:
A LibreOffice Novell Edition segítségével egy olyan, érettségire is alkalmas irodai szoftvercsomagot oktathatunk, amelyhez széleskörű magyar nyelvű oktató anyag bázis és direkt fejlesztői támogatás is elérhető. A LibreOffice irodai programcsomag komponensei: http://huedu.hu/termekek/libreoffice/Oktatás támogató programok: 
A SUSE-Edu Li-f-e (Linux for education) projektje számtalan oktatás támogató programot biztosít, kezdve az egyes tárgyak szimulációit segítő rendszerektől, a grafikai programokon át a komolyabb fejlesztői oktató alkalmazásokig.  
http://en.opensuse.org/openSUSE:Education-Li-f-eVégpontfelügyelet:
A ZENworks Configuration Management (ZCM) a Novell ZENworks felügyeleti termékcsaládjának legújabb tagja. A ZCM a legkorszerűbb SOA (Service Oriented Architecture) architektúrában, platformfüggetlen módon biztosítja a heterogén környezetek teljes, közös CMDB alapú felügyeletét. Az új generációs ZENworks egy webszolgáltatási architektúra magja lett, amely SOAP-hívásokkal éri el a háttérszolgáltatásokat. A Novell minden meglévő és új felügyeleti rendszerét a jövőben a közös konfiguráció felügyeleti rendszer részeként alakítja ki biztosítva a közös konfigurációs adatbázis alapján végzett ITIL alapú felügyeletet. Így a ZCM rendszer tovább bővíthető olyan modulokkal, amely esetén az egyes felügyeleti komponensek egy közös ügynökprogramot használnak, közös adatbázisba dolgoznak és egy webes felügyeleti konzolról felügyelhetőek. A bővítés során a telepítés az új funkciók engedélyezését jelenti a rendszerben.
http://huedu.hu/termekek/zenworks-configuration-management/