Tisztaszoftver Program

OpenEDU program - GyIK

Milyen költségei vannak a csatlakozásnak?
Az OpenEDU program keretében elérhető szoftvereket és szolgáltatásokat a magyar állam és az ULX között létrejött szerződés értelmében a csatlakozott intézmények ingyenesen használhatják, így a szoftverek és szolgáltatások után az intézményeknek nem kell fizetniük.

Kerülhetek olyan helyzetbe, hogy törölnöm kell a SuliX rendszereket?
Nem, hiszen amikor a csatlakozásról dönt, fontos szem előtt tartani azt a tényt, a SuliX termékek nyílt forráskódú megoldásokra épülnek. Ennek köszönhetően nincs szó licenszdíjról vagy bérlésről, így nem állhat elő olyan helyzet, hogy a felhasználó jogosulatlanná válik a rendszerek használatára, vagy törölnie kell azokat.

Mi történik az eddig használt szoftverekkel és számítástechnikai eszközökkel az OpenEDU Programhoz csatlakozva?
A korábban vásárolt szoftverek használatát nem érinti az OpedEDU programhoz való csatlakozás. Az eddigi tapasztalatok alapján alkalmazásaink fennakadás nélkül működnek együtt más megoldásokkal, így az előzetesen üzemeltetett szoftverekkel és operációs rendszerekkel is. Amennyiben az intézmény tematikája szükségessé teszi Microsoft szoftverek használatát, lehetőség van az ún. dual-boot megoldás alkalmazására, amelynek segítségével a bekapcsolás pillanatában lehetséges eldönteni, az adott kliens számítógép melyik telepített operációs rendszerrel induljon el. Ennek köszönhetően nem szükséges azonnal radikális változtatást végrehajtani az addig használt informatikai hálózaton, hiszen a SuliXerver a SuliX Professional, illetve a Windows operációs rendszert futtató klienseket egyaránt képes kiszolgálni.

Van-e lehetőség a programok otthoni, saját számítógépen történő használatára?
Igen, legyen szó diákról, vagy tanárról, az OpenEDU programhoz csatlakozott intézmények felhasználóinak esetében saját célra is használható támogatott SuliX Professional operációs rendszert biztosítunk.

Amennyiben további kérdése lenne, felteheti ezt az alábbi elérhetőségeinken.
SuliX információs és támogatási vonal: (1) 450-0221
Email: info@openedu.hu
Támogatási portál intézményi felhasználók részére: http://support.sulix.hu