Tisztaszoftver Program

OpenEDU program - nyílt forráskódú szoftvermegoldások a közoktatásban

Mi is az OpenEDU program?
Az OpenEDU program a magyar állam és az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft között fennálló szerződés alapján létrejött ingyenes oktatási és általános szoftver- és szolgáltatáscsomag.

Mit jelent mindez?
Az OpenEDU program segítségével az oktatási intézmények lehetőséget kapnak folyamataik nyílt forráskódú, díjmentes rendszerek segítségével történő leegyszerűsítésére, gazdaságosabbá és emberközelibbé téve a napi munkavégzéshez elengedhetetlen számítógépes környezetet.

Milyen alkalmazásokat és előnyöket nyújt programunk?
Tanárok számára
- Órai és órán kívüli oktatás, felmérés, számonkérés, csoportos munka lehetőségét és ezek felügyeletét biztosítja. Egyszerűbb az elektronikus ellenőrzés és javítás, illetve a SuliX Learning fejlett e-learning megoldásai teszik érdekessé a napi feladatokat.
- A hivatalos érettségi-platformként alkalmazható SuliX Professional asztali operációs környezet egységesíti és koordinálja az intézményen belüli folyamatokat.
- A diákok és a tanárok képernyőinek megosztását, lezárását és teljes kontrollját tartalmazó ActiveClass rendszer segítségével a pedagógusok könnyebben kísérhetik figyelemmel és irányíthatják diákjaik munkáját.

Diákok számára
- Saját számítógépre is korlátozás nélkül telepíthető operációs rendszert és irodai programcsomagokat biztosít, így az iskolában már megszokott grafikus környezetben végezhető el otthon a kiadott feladat.
- A telepített tanulást segítő programcsomagok segítségével lényegesen egyszerűbb év közben interaktívan tanulni, gyakorolni, dolgozatot írni, illetve érettségizni.
- Kiegészített multimédiás képességek és alkalmazások.

Rendszergazdák, informatikusok számára
- A SuliXerver képes weben keresztül távolról is könnyedén irányítható átfogó oktatási informatikai infrastruktúrát megvalósítani a hálózattól a kliensekig.
- Intelligens csatlakozási megoldások.
- Folyamatos felhasználói és üzemeltetési segítségnyújtást, oktatást és igény esetén helyszíni telepítési lehetőséget is biztosít a csatlakozott intézményeknek.