Tisztaszoftver Program

Tisztelt Kolléga!

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elkötelezett a közoktatás iskoláinak modernizációjában, melybe beletartozik az iskolában lévő számítógépek szoftveres frissítése, hogy azokon naprakész készségeket tudjanak elsajátítani a tanulók, valamint a legújabb operációs rendszerrel és Office-programcsomaggal a legbiztonságosabb informatikai környezetben tanulhassanak.

A magyar állam biztosítja a közoktatás számára a mindenkori legújabb Windows és Office rendszerek használati jogát, azonban gyakran előfordul, hogy az iskolákban lévő számítógépeken nem a legújabb Windows-verziót fut és nincsenek telepítve az Office-programok. Emiatt javasoljuk, hogy frissítsék azokat a számítógépeiket, melyek alkalmasak a legújabb verziók futtatására, így biztosítva, hogy a diákok aktuális tudást szerezhetnek meg az iskolákban.

A frissítéshez szükséges lemezképeket a Telepítőkészlet menüpont alatt tesszük elérhetővé. Az asztali számítógépek esetén a telepítő már azokat a Microsoft termékeket és licenceket tartalmazza, amelyek használatára a magyar közoktatás szereplői jogosultak. A Windows lemezképek letöltéséhez felhasználónév és jelszó szükséges, amiket a KLIK tankerületi informatikus kollégáitól tud igényelni.

Különböző támogatási módokat is biztosítunk az Ön számára, így ha kérdése merül fel, a következő lehetőségek közül választhat.

1. A fenti Támogatás menüpont alatt találhatja meg a részletes telepítési útmutatókat, melyek képernyőképekkel gazdagítva dokumentálják a telepítési folyamatokat. Az útmutatókat úgy állítottuk össze, hogy azoknak is megkönnyítse az eszközök telepítését, akik nem informatikus végzettségűek.

2. A Windows lemezképek asztali számítógépekre történő frissítésével kapcsolatos telefonos ügyfélszolgálatunkat eléri a +36 (46) 799-418 telefonszámon, ahol munkatársaink technikai támogatást nyújtanak a beüzemeléshez. Munkatársaink 8:00 és 16:00 között, 2016. szeptember 20-tól 2016.december 20-ig fogadják a hívásokat. Az ügyfélszolgálat segítségnyútásához nagyban hozzájárul online kérdőívünk, melyet az alábbi linken érhetnek el! http://win10form.azurewebsites.net/. Kérjük a kérdőívet kitölteni szíveskedjenek!

3. További kérdésekkel kapcsolatban forduljon a saját megyei informatikus munkatársához.  Az Ön megyei tankerületében lévő informatikai munkatárs nevét és elérhetőségét szintén a Támogatás menüpontban találja meg.

4. A legfrissebb szoftverekkel működő számítógépek használatához szeretnénk segítséget nyújtani a kifejezetten informatika tanárok számára készült kurzusainkkal, melynek keretén belül egyszerűen megismerkedhetnek az Office 2016 és Windows 10 legújabb különlegességeivel. Majd a megszerzett tudást könnyedén tovább adhatják diákjaik számára is, a tanórai célra készített prezentációk segítségével. A kurzusok sikeres teljesítése után pedig Certified Microsoft Innovative Educator tanusítvánnyal gazdagodhatnak.
A három kurzus elérhetősége:
https://education.microsoft.com/courses-and-resources/courses/windows-10-office-2016-kisiskolsoknak
https://education.microsoft.com/courses-and-resources/courses/windows-10-office-2016-kamaszoknak-1rsz
https://education.microsoft.com/courses-and-resources/courses/windows-10-office-2016-kamaszoknak-2rsz

Azoknak az intézményeknek is lehetőségük van a szoftverek frissítésére, melyek nem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartása alatt állnak. A szükséges lemezképeket a Telepítőkészlet menüpont alatt érhetik el, kérdés esetén pedig a Támogatás menüpont alatt kaphatnak segítséget.

Bízunk benne, hogy az új eszközök mind a tanítást, mind a tanulást eredményesebbé teszik, és a tanárok és diákok egyaránt örömüket lelik bennük.