Személyes licencek igénylése a KIFÜ szolgáltatás kezelési oldalán
Office igénylés:
  1. Látogasson el a KIFÜ szolgáltatás kezelési oldalára (services.kifu.hu) és a bejelentkezés gomb segítségével jelentkezzen be az oldalra. A regisztráció módjától függően válassza a KRÉTA vagy Igazolás típusú bejelentkezést.
  2. A bejelentkezést követően kérjük, válassza ki, hogy Windows vagy Office licencet szeretne igényelni, majd kattintson a megfelelő gombra.
  3. Egy felugró ablakban rövid tájékoztatás mellett az „Aktiválás” gombra kattintva véglegesíti igénylését. Az aktiváció általában rövid idő alatt végbemegy, de esetenként hosszabb időt, akár 48 órát is igénybe vehet. Az aktivációs ablak ez idő alatt bezárható. Az igénylés sikerességéről a megadott e-mail címére egy tájékoztató levelet küldünk.
  4. A KIFÜ szolgáltatás kezelési portálra történő újbóli belépéssel ellenőrizheti az aktiválás állapotát a bal oldali menüből a „Tisztaszoftver program” menüpontot kiválasztva. A sikeres aktiváció után itt találhatók a licencének adatai (bejelentkező név és a hozzárendelt licenc típusa).
  5. A „Tisztaszoftver program” menüponton belül az „Ugrás az Office oldalára!” gombra kattintva egy új ablakban megnyílik a Microsoft Office oldala. A Tisztaszoftver portálon, a licenc adataiban szereplő „Bejelentkező név az Office oldalra:” sorban található azonosítóját a Microsoft Office oldalán megadva tudja elindítani a bejelentkezést és igénybe venni a szolgáltatást. A Microsoft Office bejelentkezéskor az azonosító megadása után a rendszer újra kérheti, hogy azonosítsa magát a megfelelő módon.
Windows frissítés licence igénylés (csak alkalmazotti igénylés esetén):
  1. Látogasson el a KIFÜ szolgáltatás kezelési oldalára (services.kifu.hu) és a bejelentkezés gomb segítségével jelentkezzen be az oldalra. A regisztráció módjától függően válassza a KRÉTA vagy Igazolás típusú bejelentkezést.
  2. A bejelentkezést követően kérjük, válassza ki, hogy Windows vagy Office licencet szeretne igényelni, majd kattintson a megfelelő gombra. (Windows licence igénylésére csak intézményi alkalmazottak jogosultak.)
  3. Az igénylés megkezdéséhez, kérjük, nyomja meg az „Igénylés” gombot. Felhívjuk figyelmét, hogy felkínált Windows licencek közül csak egy verzió letöltésére van lehetőség.
  4. Válassza ki az ön által igényelt verziót, majd nyomja meg a „Kiválasztás” gombot.
  5. Miután kiválasztotta az önnek megfelelő verziót, kérjük, nyomja meg a „Letöltés” gombot, a Windows telepítő letöltéséhez. Telepítéskor az oldalon található kulccsal aktíválható a letöltött Windows. (A Windows frissítés előfeltétele, hogy az adott eszközön jogtiszta Windows operációs rendszer legyen.)